Przepis na gulasz wo?owy – bardzo warzywny i bardzo jesienny

Gulasz wo?owy to jedna z moich ulubionych rzeczy na ?wiecie. Zawsze poprawia mi humor! Robi si? go ?atwo, cho? wymaga sporo czasu. Ale efekt jest zawsze wart oczekiwania 🙂 Tu proponuj? wersj? gulaszu wo?owego ze spor? ilo?ci? warzyw – idealny sposb na przemycenie ich tym, ktrzy nie przepadaj? za zdrowym jedzeniem…

Przepis na gulasz wo?owy

Sk?adniki:
Wo?owina (np. udziec, ok 700 g)
Ma?a marchewka (lub p? du?ej)
Ma?a cebula
2 z?bki czosnku
2 ma?e, czerwone papryki (lub 1 du?a)
P? pora (tylko bia?a cz???, ok 10-15 cm)
1 pomidor
Woda
?y?eczka pasty miso
Sl
Chilli w p?atkach
P? ?y?eczki oregano
?y?eczka p?aska s?odkiej papryki
2 ga??zki rozmarynu
Oliwa
M?ka

Mi?so kroimy w du?? kostk? i obtaczamy w m?ce. Marchew i cebul? kroimy w kostk?, papryk? w ok. 2 cm kostk?, pora w plasterki.

Na dno garnka z nieprzywieraj?cym dnem Wlewamy dwie ?y?ki oliwy i na szybko, na du?ym ogniu obsma?amy mi?so, nast?pnie wrzucamy szczypt? chilli, cebul?, marchew i sma?my 2-3 minuty.



Nast?pnie dodajemy posiekany czosnek i pora, du?? szczypt? soli, oregano i s?odk? papryk? oraz rozmaryn. Po kolejnych kilku minutach dodajemy papryk?, pokrojonego w kostk? pomidora, past? miso, dok?adnie mieszamy, nast?pie zalewamy wod? tak, by przykry?a sk?adniki. Zagotowujemy, zmniejszamy ogie? i dusimy ok. 2-3 godziny, a? mi?so zmi?knie. Je?li sos b?dzie zbyt rzadki, na koniec zdejmujemy pokrywk? i gotujemy a? odparuje odpowiednia ilo?? wody. Na koniec doprawiamy do smaku sol? i pieprzem. Gulasz b?dzie idealny do podania z kasz?, ry?em czy ziemniakami.

Wyposa?enie kuchni - porwnaj na Ceneo.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *