Domowe gnocchi z mas?em, sza?wi? i Dziurgasem

Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie imgp5215.jpg

To nasze swojskie kopytka zainspirowa?y mnie do domowej wersji gnocchi z mas?em i sza?wi?.

Sk?adniki na gnocchi:
Ok. 1 kg ziemniakw
Ok. 200 g m?ki pszennej
1 jajko
Sl

Dodatki:
Oliwa z oliwek
Mas?o
?wie?a sza?wia
Ser Dziurgas
Sl, pieprz

Baza, czyli same gnocchi z tego przepisu: Domowe gnocchi

Na ma?ej patelni rozgrzewamy ?y?k? mas?a z odrobin? oliwy z oliwek. Na t?uszcz wrzucamy kilka – kilkana?cie listkw sza?wii. Po oko?o 30 sekundach wrzucamy na patelni? gnocchi i sma?ymy do zrumienienia. Dodajemy gar?? startego drobno sera Dziurgas (lub innego tego typu – parmezan, grana padano itp). Mieszamy i nak?adamy na talerz. Po wierzchu posypujemy te? odrobin? sera, sol? i ?wie?o zmielonym pieprzem do smaku. I gotowe – proste, a pyszne. Efektowne!

Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie imgp5210.jpg
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie imgp5186.jpg
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie imgp5187.jpg
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie imgp5206.jpg
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie imgp5202.jpg
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie imgp5203.jpg
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie imgp5211.jpg
 

Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie imgp5212.jpg
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie imgp5213.jpg
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie p7244735.jpg
Dziurgas
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie imgp5214.jpg
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie imgp5215.jpg
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie imgp5216.jpg
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie imgp5217.jpg
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie imgp5218.jpg
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie imgp5219.jpg

One Comment Add yours

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *