Jajka sadzone na mixie samych dobroci – papryka, pomidorki, chorizo, grzyby…

Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie p6134668.jpg

?niadania maj? od zawsze szczeglne miejsce w moim sercu. A to dlatego, ?e przez wiele lat w ogle ich nie jada?am. Mam tak? przypad?o??, ?e po prostu rano nie jestem g?odna. ?eby mnie skusi? na posi?ek przed pi?tnast?, musi by? na tyle dobry i wyj?tkowy, ?ebym si? rzuci?a na talerz nie z g?odu, a z ?akomstwa. I takie oto zafundowa?am sobie ?niadanko:

Sk?adniki:
Br?zowe pieczarki, ok 5 sztuk
Ok. 10 pomidorkw koktajlowych – ja u?y?am ??tych
P? papryki
1 szalotka
Kilka plasterkw chorizo
Oliwa
2 jajka

Do podania polecam ?ytnie grzanki

Na ma?ej patelni rozgrzewamy ?y?k? oliwy, dajemy du?? szczypt? soli i pokrojone w p?-plasterki grzyby. Chwil? sma?ymy a? si? przyrumieni?, dodajemy plasterki chorizo i pokrojon? w pirka lub kostk? szalotk?.

Chwil? sma?ymy, dodajemy papryk? pokrojon? w kostk? i pomidorki pokrojone w po?wki, mieszamy i wbijamy na ca?o?? dwa jajka. Solimy, pieprzymy (he he) i przykrywamy. Sma?ymy ok. 2-3 minuty a? bia?ko si? zetnie i gotowe. Ca?ego gotowania jest 10-15 minut, tak?e si? nie przera?ajcie, bo warto! Warto czasem zrobi? samemu sobie przyjemno?? w domowym zaciszu – co serdecznie polecam 🙂

Inna wersja to np. jajka na szparagach. Albo moja ukochana shakshuka 🙂

Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie p6134652.jpg
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie p6134654.jpg
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie p6134657.jpg
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie p6134658.jpg
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie p6134659.jpg
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie p6134662.jpg
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie p6134663.jpg
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie p6134665.jpg
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie p6134666.jpg
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie p6134668.jpg
Obrazek posiada pusty atrybut alt; plik o nazwie p6134670.jpg




One Comment Add yours

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *